Okvátovity Dóra
1990 ÓTA KÉSZÍTJÜK FŰSZERPAPRIKA-ŐRLEMÉNYÜNKET
Családi gazdaságunk immár negyedik generációja foglalkozik Fajszon fűszerpaprika termesztéssel és feldolgozással, közel 30 hektáron. A Duna közelsége miatt termőterületeink talaja és mikroklímája biztosítja, hogy kiváló minőségű fűszerpaprikát termesszünk. Célunk, hogy a nagyközönség számára elérhetővé tegyük prémium termékeinket, amely a magyar konyha alappillére.
KIZÁRÓLAG A LEGJOBB KERÜLHET BELE
Prémium kézműves termékeink saját termesztésű, gondosan válogatott alapanyagokból, hagyományos eljárással készülnek.
Fűszerpaprikánk magja tavasszal helyrevetéssel kerül a talajba. Az öntözéshez a Duna tápanyagban gazdag élővízét használjuk. A kikelt paprika művelése és betakarítása kizárólag kézi munkával történik, és csak az első szedést dolgozzuk fel. Ezt 6 hetes utóérlelés követi, hogy a napfény hatására minél szebb színe és zamatosabb íze legyen. A szikkadás után kiválogatjuk a sérült darabokat, illetve eltávolítjuk a paprika szárát és csutáját, így csak a kifogástalan minőségű paprika kerül a szárítóba. Mindig frissen őröljük, és azonnal légmentesen csomagoljuk.
Többszörösen díjnyertes paprikáink a hazai piacon a legmagasabb minőséget képviselik.