Ez a weboldal sütiket használ

Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek.

Kérjük rendelését gyártókként adja le!
Minden megrendelt termék közvetlen a gyárból fog érkezni. A szállítási költséget webáruházunk egyelőre nem tudja gyártókként kezelni. Amennyiben több gyártó terméke szerepel egy rendelésen belül akkor nem a valós költséget számítja ki rendszerünk.
Fűszerpaprika őrlemény Halászlé paprika 150 g
3.090 Ft
Menny.:db

Fűszerpaprika őrlemény Halászlé paprika 150 g

Kiszerelés
3.090 Ft
Menny.:db
Gyártó: Okvátovity Dóra
Egységár: 20.600,00 Ft/kg
Prémium édes fűszerpaprika-őrlemény, simitózáras állótalpas alutasakban.
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

Hosszú évek kísérletezése során megalkottuk a halételekhez kiválóan illő Halászlé paprikánkat.

Vikica édes paprikánkhoz képest gyümölcsösebb, lágyabb ízvilágú, őrlési technológiájának köszönhetően szinte feloldódik az ételekben.

A jó halászlé lelke a Fajszi Paprika.

Dédnagyapánk is halász volt, akkoriban még szapollyal merte a vizet a Dunából a halászléhez. Nálunk nem telik el úgy hét, hogy ne ennénk fajszi halászlevet. Mindig találunk alkalmat rá, legyen szó ünnepről, családi összejövetelről, böjtről vagy vendégfogadásról, számunkra a társas lét legfontosabb eleme, melynek receptje generációról generációra száll. A férfiak dolga a hal megfogása, tisztítása, sózása, majd a főzés a bográcsban, az ártéri erdők fájával, míg az asszonyok gyúrják és kifőzik a tésztát, megterítik az asztalt.

Erdei Ferenc mondta egyszer, hogy „A dunai stílusú halászléfőzés olyan, mint a sakkjáték. Az elemi szabályokat, azt, hogy milyen a lóugrás és hogyan léphet a gyalog vagy a futár, néhány lecke során meg lehet tanulni, de hogy valaki mester legyen, ahhoz holtig kell tanulni, s még akkor is követ el hibát.” A jó fajszi halászléhez nem kell más, mint hal, hagyma, Fajszi Halászlé Paprika, só és víz, na meg persze egy jó bogrács és száraz fa.

“A halászléről szabad, de nem érdemes vitatkozni, az jó vagy nem jó, és kész.”- Mondta egyszer szomszédunk, Tibi bácsi, az öreg halász a vén Dunán, és milyen igaza volt…

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Kérjük rendelését Gyártókként adja le! A Gyártó termékei: